Μέχρι σήμερα, η χλόη λεμονιών, ή Takrai δεδομένου ότι είναι γνωστή στην Ταϊλάνδη, αυξήθηκε πρώτιστα στην Ινδία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, και τη Νοτιοανατολική Ασία. Αλλά όπως η δημοτικότητα της ταϊλανδικής κουζίνας αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, η ζήτηση για την έχει αυξηθεί. Αυξάνεται τώρα στη Φλώριδα και Καλιφόρνια επίσης. Η χλόη λεμονιών έχει μια ραδιουργία, lemony άρωμα χωρίς το δάγκωμα που τα λεμόνια μπορούν να προσθέσουν σε ένα πιάτο. Η προτίμηση είναι αναζωογόνηση και φως, με έναν υπαινιγμό της πιπερόριζας. Αυτές οι ιδιότητες το κάνουν να συνδυάσει καλά με το σκόρδο, τα τσίλι, και το κορίανδρο - συστατικά κοινά για τις κουζίνες της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης. Ο συχνότερα χρησιμοποιείται ξυστρίζει, μαρινάρει, μαγειρεύει σε κατσαρόλα, και σούπες θαλασσινών δεδομένου ότι χρειάζεται τα υγρά για να φέρει έξω τα ουσιαστικά πετρέλαιά του. Η προτίμηση εσπεριδοειδών της βοηθά να φωτίσει μερικά από τα πλουσιότερα δοκιμάζοντας πιάτα. Η χλόη λεμονιών χρησιμοποιείται επίσης ως βάση ενός δημοφιλούς ποτού στους τροπικούς κύκλους, και ως τσάι.

Lemongrass είναι συνδεδεμένο στον υδράργυρο και τον αέρα. Λέγεται για να αποκρούει τους δράκους και τα φίδια, και καίγεται, λούζεται μέσα, ή συνεχίζει το πρόσωπο για τη σφοδρή επιθυμία, την πίστη, την τιμιότητα, την αύξηση, τη δύναμη, τις ψυχικές δυνάμεις, και τον καθαρισμό. Lemongrass εγκαταστάσεων γύρω από το σπίτι για να αποκρούει την ενέργεια φιδιών (η συντήρηση γλιστρά μακριά!). Πιείτε ένα τσάι στην ενίσχυση στις ψυχικά δυνατότητες και divination (προβλέψτε τα μελλοντικά γεγονότα). Τον φέρτε σε ένα σακούλι ή γοητεύστε για να προσελκύσετε το αντικείμενο της επιθυμίας σας και για να φέρετε την τιμιότητα στις σχέσεις σας. Έγκαυμα ως θυμίαμα για τη δύναμη και τον καθαρισμό. Βάλτε μια χούφτα των φύλλων σε μια τσάντα πλέγματος και τοποθετήστε κάτω από το ύδωρ βρυσών για ένα λουτρό καθαρισμού, και για να προσελκύσει και να κρατήσει έναν εραστή.

Η χλόη λεμονιών χρησιμοποιείται στην Ινδονησία και τη Μαλαισία από τους βοτανολόγους. Χρησιμοποιείται στα τσάγια για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη και τις κακές διαθέσεις, τον πυρετό πάλης και καθώς επίσης και τις νευρικές και χωνευτικές αναταραχές. Οι μελέτες δείχνουν ότι η χλόη λεμονιών έχει τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το πετρέλαιο χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το ελαιούχο δέρμα, και σε aromatherapy χρησιμοποιείται ως μυοχαλαρωτική ουσία. Εκτιμημένο για το εξωτικό άρωμα εσπεριδοειδών του, χρησιμοποιείται εμπορικά στα σαπούνια, αρώματα και ως συστατικό στα σακούλια.Θρεπτικές ουσίες υδατανθράκων:

Βιταμίνη C, νάτριο, πρωτεΐνη.