Στα παλαιά αγγλικά η κολοκύθα είναι γνωστή ως «pumpions» ή «pompions». Η προέλευση του ονόματος «κολοκύθα» θεωρείται για να προέλθει από την παλαιά γαλλική λέξη «πυροβόλο», η οποία προέρχεται από το κλασσικό ελληνικό «pepon». Αυτό σφαιρικός-που διαμορφώνεται, συνήθως πορτοκάλι, χειμερινή κολοκύνθη που ανήκει στην οικογένεια κολοκυθών μπορεί να κυμανθεί από το μέγεθος ενός μήλου μέχρι τις εκατοντάδες των λιβρών. Η δυνατότητά της να αυξηθεί σε ένα τέτοιο μεγάλο μέγεθος το κάνει τα μεγαλύτερα φρούτα στο βασίλειο εγκαταστάσεων. Επίπεδης κορυφής και η βάση του, το σκληρό fluted κοχύλι, και ο παχύς ridged μίσχος περιβάλλει μια yellow-orange σάρκα που περιπλέκεται με τους οριζόντια ελεφαντόδοντο-χρωματισμένους σπόρους (αποκαλούμενους pepitas). Το σκληρό εξωτερικό κοχύλι της κολοκύθας προστατεύει τη σάρκα του από εύκολα να χαλάσει. Σε μια δροσερή, ξηρά θέση πρέπει να κρατήσουν για τουλάχιστον έναν μήνα.

Οι κολοκύθες πεδίων, με τα ονόματα όπως την απόλαυση-ή-απόλαυση και το πνεύμα, είναι οι δημοφιλέστερες για την παραγωγή των φαναριών αποκριών γρύλος-o. Εντούτοις, η σάρκα τους τείνει να είναι ινώδης και όχι τόσο νόστιμη για την κατασκευή του πουρέ όσο η μικρότερη, πιό γλυκιά πίτα ζάχαρης, μωρό αντέχει ή κολοκύθα τυριών. Κατά επιλογή την κολοκύθες ψάχνουν τους αυτούς που αισθάνονται στερεοί και είναι βαριοί για το μέγεθός τους, χωρίς blemishes, ρωγμές, και μαλακά σημεία.

Οι σπόροι της κολοκύθας (pepitas - έντονο peh-κατούρημα) χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα καθώς επίσης και τσιμπήστε τα τρόφιμα. Οι άσπρες φλούδες εσωκλείουν έναν επίπεδο, oval που διαμορφώνονται, χλωμός πράσινος σπόρος που είναι γλυκός και nutty στη γεύση. Οι σπόροι κολοκύθας μπορούν να βρεθούν στην υγεία και τα φυσικά καταστήματα τροφίμων, καθώς επίσης και μερικά καταστήματα παντοπωλείων. Πωλούνται ξεφλουδισμένος και unhulled. Το ψήσιμο των σπόρων τους δίνει μια θαυμάσια γεύση και μια τραγανή σύσταση.