Τα φρούτα προήλθαν από τη νότια και κεντρική Αφρική και αυξήθηκαν μόνο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στις αρχές των δεκαετιών του 20ου αιώνα. Πρόσφατα, αυτά τα φρούτα (το των οποίων κατάλληλο όνομα είναι το «αφρικανικό κερασφόρο πεπόνι») έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο και μερικά κερασφόρα αγροκτήματα πεπονιών έχουν αρχίσει την παραγωγή σε Καλιφόρνια. Το όνομα «Kiwano» καταθέτεται εμπορικό σήμα από νέο Zealanders John Kenneth Morris και Sharyn Ernesta Morris.

Το Kiwanos μοιάζει με κάτι από την επιστημονική φαντασία. Περίπου 8-13 εκατ. μακρύς, τα kiwanos έχουν ένα κιτρινωπός-πορτοκαλί δέρμα και τα κέρατα. Η επιφάνεια του kiwano είναι με τα μικρά κέρατα, το οποίο εξηγεί γιατί το kiwano καλείται κερασφόρο πεπόνι. Μέσα, το kiwano έχει ένα jelly-like, φωτεινό πράσινο έγχρωμο κέντρο ασβέστη που είναι γεμισμένο με τους εδώδιμους σπόρους. Η προτίμηση του κερασφόρου πεπονιού είναι ευχάριστη: ένας συνδυασμός μπανάνας, πεπονιού, αγγουριού και ασβέστη.

Ένα μέσο μεγέθους kiwano (περίπου 100g) δεν περιέχει περ. 25 θερμίδα και κανένα λίπος. Τα φρούτα είναι πλήρη με διάφορες θρεπτικές ουσίες. Δώστε έμφαση σε μερικοί από τους σημαντικότερους: Βιταμίνη Α (6%): Η βιταμίνη Α, μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, περιλαμβάνεται στο σχηματισμό και τη συντήρηση του υγιούς δέρματος, της τρίχας, και των βλεννωδών μεμβρανών. Η βιταμίνη Α μας βοηθά για να δει στο αμυδρό φως και είναι απαραίτητη για την κατάλληλη αύξηση κόκκαλων, την εξέλιξη δοντιών, και την αναπαραγωγή.

Βιταμίνη C (40%): Η βιταμίνη C, επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ, έχει διάφορες λειτουργίες στο σώμα: βοηθά να επισκευάσει τους ιστούς σωμάτων, σας βοηθά να παλέψετε τις ασθένειες και τις μολύνσεις και είναι ένας αντιοξειδωτικός (ουσία που μπορεί να βοηθήσει το σώμα να παλέψει τις ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις) σίδηρος (6%): Ο σίδηρος είναι ένα μετάλλευμα. Δεν μπορεί να γίνει στους οργανισμούς μας, έτσι πρέπει να ληφθεί από τα τρόφιμα που τρώμε, ή κάποια άλλη πηγή. Είναι ουσιαστικό για το υγιές αίμα. Βοηθά να μεταφέρει το οξυγόνο γύρω από το σώμα. Το οξυγόνο χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους οργανισμούς μας να απελευθερώσουν την ενέργεια από τα τρόφιμα, και επομένως εάν τα καταστήματα σιδήρου είναι χαμηλά, το σύστημα μεταφορών οξυγόνου μπορεί να γίνει συμβιβασμένο, και να μας αφήσει το συναίσθημα που κουράζεται ως συνέπεια τη λιγότερη ενέργεια που απελευθερώνεται. Αυτός ο όρος μπορεί να μαθευτεί ως αναιμία. (Περισσότεροι) οφέλη: Ουσιαστικός για το μυ σωμάτων, τη δύναμη κοκάλων όρασης και τις μολύνσεις πάλης. Χαμηλώνει το επίπεδο κακής χοληστερόλης και μπορεί να βοηθήσει να μειώσει την πείνα. (Περισσότεροι) θρεπτικές ουσίες: Υδατάνθρακες, ίνα, πρωτεΐνη, βιταμίνη Α, σίδηρος, ασβέστιο, βιταμίνη C.