Το κουμκουάτ είναι μικρά φρούτα, στενά συνδεδεμένα στην οικογένεια εσπεριδοειδών. Είναι juicy και ξινό. Συνήθως συνοδεύει ένα ξινό/πικρό εξωτερικό δέρμα από μια γλυκιά εσωτερική σάρκα. Το κουμκουάτ είναι φαγωμένο αγόμενο σύνολο, που σημαίνει ότι το δέρμα αυτών των φρούτων είναι εδώδιμο. Τα κουμκουάτ είναι είτε ωοειδή είτε στρογγυλά στη μορφή ανάλογα με την ποικιλία. Για παράδειγμα, το κουμκουάτ Nagami είναι ωοειδής διαμορφωμένη και έχει ένα κιτρινωπό δέρμα ενώ το κουμκουάτ Marumi έχει μια στρογγυλή μορφή και είναι πιό πορτοκαλί. Ο Ευρωπαίος προτιμά την ποικιλία Nagami.

Αν και πολλά δέντρα κουμκουάτ αυξάνονται για τα γλυκά, εδώδιμα φρούτα τους, χρησιμοποιούνται επίσης ως διακοσμητικά φυτά λόγω των ελκυστικών, λαμπρών φύλλων και των λεπτών λουλουδιών τους που ανθίζουν το καλοκαίρι. Ενώ ο πιό κοινής χρήσης για το κουμκουάτ πρόκειται να το φάει σύνολο, όπως είναι, άλλες δημοφιλείς χρήσεις για τα φρούτα περιλαμβάνουν την προσθήκη των κομματιών από το στις σαλάτες φρούτων ή στις συνταγές επιδορπίων. Τα κουμκουάτ χρησιμοποιούνται επίσης για να κάνουν τις ζελατίνες, τις μαρμέλαδες και τις μαρμέλαδες και είναι συχνά παστωμένα, ολόκληρος ή συντηρημένα στα σιρόπια για τη μελλοντική χρήση. Μερικοί άνθρωποι τους παγώνουν και τους χρησιμοποιούν όπως τους κύβους πάγου στα ποτά.

α κουμκουάτ είναι διαφορετικά φρούτα που προσφέρουν επίσης πολλά θρεπτικά οφέλη. Είναι χοληστερόλη, λίπος και το νάτριο ελεύθερο, παρέχει μια καλή πηγή ίνας, βιταμίνης Α, και του Γ. Τα κουμκουάτ περιέχουν τα ίχνη ασβεστίου και σιδήρου. Ένα μίγμα κουμκουάτ και χυμού κλημεντινών εφοδιάζει το σώμα με την βιταμίνη C και B6, τα οποία είναι ουσιαστικά στη διατήρηση της ισορροπίας στα νευρικά και ανοσοποιητικά συστήματά σας. Αυτό το κοκτέιλ παρέχει επίσης το ασβέστιο για τα υγιή κόκαλα και δόντια και φολικοί οξύ και σίδηρος ουσιαστικοί για τα υγιή κύτταρα αίματος. Για εκείνους σε μια διατροφή, περίπου 8 κουμκουάτ περιέχουν 100 θερμίδες. Κατά συνέπεια, προσφέρουν μια μάλλον γλυκιά εναλλακτική λύση σε άλλο λιγότερο υγιή τσιμπούν τα τρόφιμα.

Θρεπτικές ουσίες:

Ασβέστιο, κάλιο, βήτα-καροτίνη, φολικό οξύ, βιταμίνη Α, βιταμίνη C.

Οφέλη:

Υποκίνηση, τονισμός, να καθαρίσει. Εσωτερικό αντισηπτικό